Loopgroep TITUS

Hardlopen behoort tot de individuele sporten. Dat betekent niet dat je dit niet in groepsverband kunt uitoefenen. Bij loopgroep TITUS hebben we een mooie vorm gevonden om samen te trainen en te lopen.
Lekker lopen met beleving!
Het motto van onze loopgroep en wat we ook absoluut als hoogste in ons vaandel hebben staan is “lekker lopen met beleving”. Iedereen kan op zijn of haar niveau sporten. Of je nu prestatiegericht wilt hardlopen of gewoon omdat je een half uur wilt kunnen hardlopen.

We bieden onze loopgroepleden een gepast hardloopschema aan, waarbij we de lopers en loopsters leren om mooier, sneller, beter en met meer beleving te lopen. En natuurlijk vergeten we de gezelligheid daarbij niet.

Strandhuys de ENK en het Marktplein in Twello als basis
Strandhuys de Enk op Bussloo is de uitvalsbasis van de zaterdagochtendtraining, om de week de zondagochtendtraining en evt. lange duurlopen ter voorbereiding op een event. Hier hebben toiletten, een douche, in de zomer een groot plas (Bussloomeer) en natuurlijk ons Strandhuys met grand café en terras, waar je na afloop evt lekker kunt nagenieten.

Het Marktplein in Twello is de plek waar we op woensdagavond de intervaltrainingen starten en waarvandaan op vrijdagavond de duurlooptraining van start gaan.

Vanaf Beide lokaties kunnen we prachtige routes aanbieden , zowel rondom het meer als in de buitengebieden .
De intervaltrainingen met afstanden (bijv. 10 x 400, 15 x 200, 6 x 1000 etc) kunnen we aanbieden op 1 km afstand van de markt en Strandhuys de Enk onder de Noorddijk tussen Twello en Posterenk.

Parkeren voor leden is gratis
Parkeren op Bussloo en bij Strandhuys de ENK is voor leden en cursisten gratis.

De loopgroep bestaat bij ons uit 3 niveau’s.
Cursus hardlopen

Als je nog nooit gelopen hebt, of je bent er al een tijdje uit, dan begin je het best met de cursus hardlopen. Heb je nog nooit gelopen en wil je het graag leren en op je gemak 30 minuten kunnen rennen, dan zit je hier goed. We organiseren ieder kwartaal een cursus hardlopen van 0 naar 30 minuten in 8 weken .
Meer informatie vind je op deze pagina.

Loopgroep basisgroep (slowrunning)
Deze groep traint onder 2 x per week onder begeleiding (zaterdagochtend 8.30 uur) en woensdagavond 19.30 uur. De trainingen bestaan uit een warming up en op zaterdag de duurloop en op woensdag intervaltraining en loopscholing. De basisgroep heeft een tempo in de duurloop die maximaal 9 km/uur is. En als je dat tempo of lager 30 minuten kunt volhouden, dan kun je altijd mee! Op woensdag tijdens de intervaltrainingen gaan we je leren om evt. het tempo wat hoger te krijgen of om het gemakkelijker te hebben tijdens de duurloop.

Loopgroep
Kun je een uur hardlopen op een tempo van 9 km/uur of hoger, dan ben je in deze groep op je plaats. Tijdens de duurlooptraining op vrijdagavond (19.30 uur marktplein Twello) en zondagochtend (9.30 uur Strandhuys de Enk) en op de intervaltraining op woensdagavond (19.30 uur Marktplein Twello) gaan we je leren om telkens mooier, fijner en met meer beleving te leren hardlopen.

Loopgroep TITUS is meer dan alleen wekelijks trainen
Naast de trainingen die we verzorgen, organiseren we ook regelmatig leuke loopjes of gaan naar evenementen die we dan als doel stellen. Dat kan zijn samen trainen voor de Midwintermarathon Apeldoorn, de Dorpsloop in Twello of de Ijsselloop in Deventer. Maar ook zijn we in het verleden naar Berlijn, Barcelona, Munchen, Terschelling, Valencia, Wenen etc etc geweest om daar gezellig de marathon, een tien km of halve marathon te lopen.
Daarnaast organiseren we regelmatig trainingen in een andere omgeving (denk aan weekendje aan zee, training op de Holterberg of op de Veluwe etc etc.)

Heb je zin om mee te doen of wil je meer informatie omtrent de loopgroep?
Neem dan gerust contact op met Titus Mulder, email info@startfinish.nl .

Of meld je aan voor een proefmaand bij Loopgroep TITUS of voor de cursus hardlopen

Trainingstijden en locaties