Maak kennis met Titus

Allereerst zal ik mezelf even voorstellen: mijn naam is Titus Mulder.

Oprichter en initiatiefnemer van StartFinish Events. Hardlopen en alles wat daarmee te maken heeft stroomt al mijn hele leven door de aderen. Met persoonlijke records van 29’57 sec (weg) en 30’47” (baan) op de 10 km dateren al van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Met die tijden kon ik redelijk meekomen in de regionale en landelijke atletiek.

Regionaal kon ik regelmatig ereplaatsen behalen (Oostelijk kampioen 10 km baan), 3 x winnaar van de Dorpsloop Twello, 4x winnaar van de Wim v Beek Crossloop Klarenbeek, winst in de 1e IJsselloop Deventer, 3e plaats op het NK Ekiden en nog vele andere ereplaatsen.

Maar het meeste succes zat hem wat mij betreft niet in het lopen van wedstrijden, maar in de beleving van de sport en de manier van leven die daarbij hoorde! Ik genoot (en geniet) nog steeds van het hardlopen, het lopen door de prachtige natuur, het afzien tijdens tempotrainingen en vooral het genieten van het vrij zijn als je aan het lopen bent en dat je door het hardlopen in een andere gemoedstoestand kunt komen. Ga maar eens een zondag lui op de bank liggen . Als je dan rond een uur of vier je hardloopschoenen aantrekt en een rondje gaat rennen, kom je fris en fruitig weer thuis. Dat is altijd voor mij de grootste overwinning geweest.

In 1994 ben ik gestopt met de wedstrijdatletiek. Ik was toen inmiddels 33 jaar en ben toen ondernemer geworden in de Horeca. Het hardlopen werd bijzaak, maar het bleef wel altijd een deel van mijn leven. Ik ben toen al snel trainer geworden van een loopgroep bij AV34 en later bij PEC Zwolle. In 2002 ben ik toen met een eigen loopgroep begonnen én met het geven van een cursus hardlopen. Dat bleek een succes! Meer dan 4500 lopers en loopsters uit de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen hebben via de cursus kennis gemaakt met het hardlopen en velen lopen nu nog steeds.

Bij het training geven in de loopgroepen en bij de cursus hardlopen gaat het mij niet om hoe snel je bent of wat jou doel is om te gaan hardlopen. Mij gaat het erom dat je er plezier, beleving en een stukje levensgeluk in vindt. Net zoals ik dat zelf heb.

Naast het geven van trainingen ben ik vanaf 1994 ook begonnen met het organiseren van loopjes en (hard)loopevenementen. Het rondje Bussloo , de dorpsloop Twello, de Cityrun Apeldoorn, de Christmas Night walk or run en de wandel 2 daagse Twello zijn daar succesvolle voorbeelden van. Verder organiseer ik regelmatig voor de loopgroepen en anderen die daarbij willen meedoen loopevenementen. Trainingsweekend Texel, marathonreizen naar binnen- en buitenland (Berlijn, Barcelona, Valencia, Wenen, Munchen, Rotterdam, etc) staan regelmatig op de kalender.

Anno 2022 organiseren we jaarlijks zo’n tiental wandel- en hardloopevenementen, en geven trainingen aan loopgroepen. Daarnaast ben ik eigenaar van Strandhuys de ENK op recreatiegebied Bussloo, wat momenteel de startbasis is van onze loopgroep en de cursussen hardlopen.

Door de Coronapandemie heeft de afgelopen 2 jaar alles op een laag pitje gestaan. Er konden geen evenementen georganiseerd worden en we konden maar beperkt met de loopgroepen trainen. Niet alleen op financieel gebied, maar ook mentaal is het niet altijd gemakkelijk om telkens maar weer een evenement te organiseren, terwijl je weet dat het mogelijk wordt afgelast. Toch blijven we ook in 2022 de schouders eronder zetten en hopen dat we ondanks de maatregelen kunnen hardlopen en evenementen mogen organiseren.