Route's

7 km route 1 gehele maand mei

7 km route 2 gehele maand mei

14 km route 1 gehele maand mei

14 km route 2 gehele maand mei

20 km route 1 gehele maand mei

20 km route 2 gehele maand mei

30 km route 1 gehele maand mei

30 km route 2 gehele maand mei

de CORONA-PROOF wandel 2 daagse!

 • Gehele maand mei
 • 30 mei 2020 00:00
 • Start Dorpsplein Twello
Afstanden
 • 7 km route 1
 • 7 km route 2
 • 14 km route 1
 • 14 km route 2
 • 20 km route 1
 • 20 km route 2
 • 30 km route 1
 • 30 km route 2

Helaas heeft de Gemeente op 30 april toch besloten dat ook dit voorlopig nog niet mag doorgaan!
De reden hiervoor is dat ze bang zijn dat het te druk gaat worden op Recreatiegebied Bussloo en ik met deze actie teveel mensen trek naar mijn Strandhuys…..We moeten in ieder geval nog wachten tot 22 mei in de hoop dat ze tot andere inzichten komen en dat er meer vrijheid komt m.b.t. Corona proof wandelen in de natuur.

De lente is volop begonnen!
Bomen krijgen hun bladeren, de weides staan vol met prachtige bloemen en…
De lucht is geweldig helder en fris! Als nooit tevoren hangen er geen vliegtuigstrepen, is er geen smog en zie je de natuur volop genieten en tot bloei komen. We hebben inmiddels behoorlijk lang binnen gezeten en het wordt tijd om onze benen te gaan strekken!

We kunnen  niet  aan wandel- of andere evenementen meedoen. Vandaar dat wij een unieke vorm hebben gevonden om de 2e editie van de wandel 1-2 daagse toch te organiseren. En geheel corona proof. We noemen hem  dit jaar de wandel 2 daagse, omdat je de gehele maand de tijd hebt om 2 dagen te wandelen.

De Wandel 1-2 daagse Twello hebben we omgetoverd naar…
DE CORONA PROOF WANDEL 2 DAAGSE 2020

Weliswaar aangepast aan de regels die gelden, gaan we toch de 2e editie van de wandel 1-2 daagse organiseren. Aanvankelijk zou deze gehouden worden op 23 en 24 mei.

We hebben een unieke vorm bedacht, zodat iedereen mee kan doen en iedereen zijn of haar medaille kan halen en kan genieten van 2 prachtige wandeldagen.
We houden de wandel 1-2 daagse nu over de gehele maand mei. Dat betekent dat je gedurende de maand mei 2 routes kunt wandelen (uiteraard mag je er ook meer lopen).

Routes

We hebben 2 routes van 7 km, 2 routes van 14 km, 2 routes van 20 km en 2 routes van 30 km gemaakt. Deze routes gaan we gedurende de gehele maand mei bepijlen en we geven je een routeboekje mee van de desbetreffende afstand die je wilt lopen. Het maakt niet uit welke routes je wanneer loopt. Je mag bijvoorbeeld kiezen uit 2 x 7 km , maar ook uit 1 x 14 km en 1 x 30 km.
ook hoef je niet 2 dagen achter elkaar te lopen . Je kunt zelf bepalen welke dagen in mei je de 2 daagse wilt lopen

Start en finishlocatie en starttijden
We starten en finishen dit jaar bij Strandhuys de Enk op Recreatiegebied Bussloo. Deze is iedere dag vanaf 9 uur geopend en je kunt je daar ook ter plekke inschrijven.
Je ontvangt dan van ons het routeboekje + 2 consumptiebonnen voor koffie, thee of water. Deze kun je gebruiken na afloop van je wandeling bij strandhuys de Enk.

Je kunt de startplek bereiken met de auto. Let op, parkeren op Bussloo kost 6 euro, dus kom of op de fiets (gratis) of kom met 2 personen, zodat je de kosten kunt delen.
Parkeerkaarthouders van Leisurelands kunnen uiteraard gratis op Bussloo parkeren.
Strandhuys de Enk is bereikbaar via ingang 3 (Kneuterstraat ter hoogte van de Grotenhuisweg)

Wil je eerder starten dan 9 uur, dan kan dat ook. Je dient dan wel jezelf een keer aan te melden overdag bij Strandhuys de Enk , zodat je het routeboekje kunt meenemen die je wilt wandelen. Kom je van ver, dan kun je ook een digitale versie downloaden, nadat je jezelf online hebt ingeschreven. Je kunt dan evt al vanaf 6 uur starten. (let op, zorg dat je dan niet eerder dan 9 uur finished, omdat je dan je stempel/medaille niet krijgt) .

Herinnering
Naast een medaille ontvangt iedere deelnemer die 2 x een route heeft gelopen een ook nog een fraaie herinnering
Bovendien ontvang je 2 consumptiebonnen voor een kop koffie, thee of flesje water.

Kosten deelname
Ongeacht welke afstand je gaat lopen kost inschrijving 12 euro. Dat is 6 euro per wandeling. Hiervoor ontvang je 2 door jou gekozen routeboekjes en 2 consumptiebonnen.
We hebben de prijs drastisch lager gemaakt, omdat we  geen eigen drankposten hebben op de routes en dus geen kosten daarin hebben. Ook is er geen EHBO aanwezig en hebben we geen medewerkers en verkeersregelaars . Wel vangen we je na afloop op voor de uitreiking van de medaille en de herinnering en kun je bij ons terecht voor een hapje en een drankje.  Bovendien zorgen we voor een goede bepijling en routeboekjes.

Inschrijven
Je kunt je online inschrijven. Je ontvangt dan de digitale routeboekjes van alle afstanden, die je dan zelf kunt uitprinten. Je kunt dan ook vroeger dan 9 uur starten. De consumptiebonnen ontvang je dan wanneer je de eerste wandeldag  finished.
Je kunt je ook ter plekke bij Strandhuys de Enk inschrijven. Dat kan iedere dag vanaf 9 uur. Je ontvangt dan jouw routeboekje die je wilt wandelen en de consumptiebonnen.

Hoe kun je een Corona-proof  wandelevent organiseren?

Allereerst hebben we de wandel 1-2 daagse omgetoverd tot een wandel 2 daagse, die verspreid is over de gehele maand mei. Daarbij hebben we de starttijden liggen tussen 6 uur in de ochtend en 15 uur in de middag. Bovendien bieden we in totaal 8  verschillende routes aan. De kans dat je dus in groepen loopt is niet aanwezig. En je loopt de routes allemaal in dezelfde looprichting, zodat je elkaar niet gaat tegenkomen.

Wij als organisatie zorgen er bovendien voor dat , wanneer meer mensen zich tegelijkertijd aanmelden om te starten, deze minimaal 3 min na elkaar starten. Ons startgebied biedt bovendien veel ruimte (Bussloo strand), waardoor het wachten in alle rust en ruimte kan.

Inschrijven gaat via het loket van strandhuys de Enk. Deze is , net als voor de andere gasten die ons strandhuys bezoeken, Corona-proof gemaakt. We bieden alles aan via het loket, die door Plexiglas is gescheiden.

De finishtijden zijn door de verschillende afstanden en de verspreiding van dagen ook ver uit elkaar liggend. Hierdoor krijg je geen zgd. terrasvorming bij de finish. Bovendien hebben we geen terras en kun je jouw drankje , koffie etc na afloop op een rustig plekje op Bussloo (ruimte zat) nuttigen en even nagenieten van jouw wandeling.

Wat zijn de regels die we hanteren om deze wandel 2 daagse Corona-proof te houden?
– je mag allereerst met maximaal 2 personen de wandeling doen.
– daarbij dien je de 1,5 meter in acht te nemen. Ook als je partner van elkaar bent. Dit om discussie te voorkomen.
– wanneer er meerdere personen gelijk willen starten, dan zorgen wij ervoor dat er 3 minuten tussen de startende personen zit.
– wanneer je een wandelaar inhaalt, waarschuw elkaar dan even en zorg dat je elkaar veilig en op 1,5 meter afstand passeert.
– neem sanitaire voorzieningen mee, zodat je veilig en fijn kunt wandelen
– neem voldoende water, voeding, evt koffie mee. We hebben geen drankposten ingericht onderweg
– neem evt desinfecterende reinigingsmiddelen mee, zodat je veilig op openbare banken kunt uitrusten
– blijf na afloop niet te lang hangen bij de finish, maar neem je medaille in ontvangst en geniet thuis na van je prachtige wandeldag.

Als we ons houden aan de regels, dan wordt dit een heerlijke en veilige wandel 2 daagse in deze moeilijke tijd.

Hoofdsponsors

Sponsoren

Hoofdsponsors

Hoofdsponsors

Inschrijven

Je kunt je online inschrijven. Je ontvangt dan de digitale routeboekjes van alle afstanden, die je dan zelf kunt uitprinten. Je kunt dan ook vroeger dan 9 uur starten. De consumptiebonnen ontvang je dan wanneer je de eerste wandeldag  finished.
Je kunt je ook ter plekke bij Strandhuys de Enk op Bussloo inschrijven. Dat kan iedere dag vanaf 9 uur (tussen 1 en 30 mei). Je ontvangt dan jouw routeboekje die je wilt wandelen en de consumptiebonnen. voor de Corona-proof Wandel 2 daagse kan vanaf heden via een klik op onderstaande buttom

 

de CORONA-PROOF wandel 2 daagse! wordt gesponsord door

Met uw deelname aan 'de CORONA-PROOF wandel 2 daagse!' gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.